BAYKAL’ın dediği...

1 Her ne kadar soldan-sağdan sert eleştirilere maruz kalmış olsa da; Abdullah Gül ve Meral Akşener’in açıklamaları nedeniyle şimdilik imkansız gözükse de; Deniz Baykal’ın önerisi gerçekçi ve...

1

Her ne kadar soldan-sağdan sert eleştirilere maruz kalmış olsa da;

Abdullah Gül ve Meral Akşener’in açıklamaları nedeniyle şimdilik imkansız gözükse de;

Deniz Baykal’ın önerisi gerçekçi ve akılcı bir öneriydi.

Cümle alemin bildiğini CHP’lilerde, ki dolayısıyla Deniz Baykal’da biliyordu;

‘Hayır’ oyu veren %48,5 vatandaşın tamamı CHP’li değildi. Ama Ak Parti karşıtıydı.

Yeni sistem gereği, yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir Ak Parti adayı olacak (bugünden görünen o aday R. Tayyip Erdoğan) bir de onun karşısındaki oyları en çok konsolide etmeyi başarabilecek ikinci bir aday.

Yine herkesle beraber Baykal’da görüyor ki, Erdoğan’ın karşısına CHP tabanından ve CHP zihniyetinden birisi çıkar ise hiçbir şansı olmayacak.

Öyleyse CHP ile beraber CHP dışında kalan, ama Ak Parti’ye oy vermeyen vatandaşları bir araya getirebilecek birisine ihtiyaç var.

Bu ‘birisi’ CHP dışından olmalıdır.

Ayrıca bu ‘birisi’ muhtemel CHP direncini kırmak için de, seçimin yapılacağı Kasım 2019’a kadar CHP Genel Başkanlığı yapmalıdır/yapabilir.

Sahada gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ayrı mesele;

Ama anlatım olarak bu, bal gibi gerçekçi ve akılcı bir proje.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 118 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 97 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 199 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 147 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 315 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar