Ankara’nın kültür- sanat aynası

Ankara, bürokrasinin ve siyasetin merkezi olarak şöhret bulmuş bir kent. Oysa bir de kültürel vizyonu var. Bu vizyonu müzecilik açısından değerlendirdiğimizde, Ankara’nın bu açıdan hayli zengin olduğunu...

Ankara, bürokrasinin ve siyasetin merkezi olarak şöhret bulmuş bir kent. Oysa bir de kültürel vizyonu var. Bu vizyonu müzecilik açısından değerlendirdiğimizde, Ankara’nın bu açıdan hayli zengin olduğunu söyleyebiliriz. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Atatürk Müze Köşkü, I. TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi, II. TBMM Cumhuriyet Müzesi, Taceddin Dergahı olarak da anılan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ilk akla gelenler… Bir de çağdaş sanatlar müzesi kapsamında Cer Modern var.

Cumhuriyet Tarihi’ni maddi kültür unsurları üzerinden anlayabileceğimiz müzeler olması bakımından farklı bir kültürel evren sunuyor her biri. İstanbul’da hissettiğiniz Osmanlı’yı, Ankara’nın ruhuna sinmiş Modern Cumhuriyet tarihi ile bütünlüyor, katman katman kültür vaadeden bu toprakların şuuruna daha iyi varıyorsunuz her birini ziyaret etmekle.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, içerik zenginliği ve sergileme teknikleriyle oldukça başarılı, ödülleri olan bir müze. Resim ve Heykel Müzesi, resim koleksiyonu itibarıyla heykelciliği geride bırakan bir zenginliğe sahip. Cumhuriyet’in erken dönem ressamlarının algı dünyalarını ortaya koyan ama daha önemlisi mimarisiyle dikkat çeken bir müze. Cumhuriyet döneminin sade ve yerel unsurlar taşıyan mimarisinin en güzel örneklerinden birisi belki de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazma hikayeleri 19 Aralık 2017 | 275 Okunma İktidar ve kitap 06 Haziran 2017 | 341 Okunma Kirpiler birbirine yakınlaştığında 03 Haziran 2017 | 321 Okunma Hastane yerine şifahaneye gitmek 30 Mayıs 2017 | 271 Okunma Şehirler yoğun bakıma alınmalı 27 Mayıs 2017 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar