Suada yıkıldı. Galatasaray Adası döndü!.

Pazar sabahı erkenden telefonuma notlar düşmeye başladı."Suada yıkılıyor!." Hemen haber kanallarını açtım.Alt yazılarda da ayni cümle vardı.. "Suada yıkılıyor." Ardından internete girip...

Pazar sabahı erkenden telefonuma notlar düşmeye başladı.
"Suada yıkılıyor!." Hemen haber kanallarını açtım.
Alt yazılarda da ayni cümle vardı.. "Suada yıkılıyor." Ardından internete girip ayrıntı aradım.
Eski Başkan ve Suada İşgalcisinin peşine düşen ilk Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın açıklaması çıktı karşıma..
"Matem havası yok. Mahkeme sonucudur ve mahkeme kararı, işletmeci Koçarslan'ın kanunsuz işleri neticesinde verilmiş bir hükümdür.
Galatasaray Kulübü kazanmıştır. Ada elden gitmişti. Ada şimdi gerçek sahibi Galatasaray Kulübü'nün elinde olacak. Suada, yıkım olunca Galatasaray Adası oldu!"

Yarsuvat haklıydı ve işi özetliyordu. Yıllardır bir işgalci elinde sömürülen, adı bile değiştirilen Suada, yıkımla yeniden Galatasaray Adası olmuştu.
Peki nasıl olmuştu, bu yıkım?.. Onu da yıkımı gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi güya açıklıyordu..
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümeni'nce yıkım kararı verilmiştir. Söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir.
Sırasıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesi'nin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır."
Üstü kapalı, konuyu yeterince açıklamayan bir "Açıklama" idi bu..
Belediye Suada'da kaçak yapılaşmayı hangi tarihte tespit etmiş, ne zaman yıkım kararı alıp, Ada'ya kaç kez mühür vurmuştu?. Mühürler kaç defa kırılıp, kaçak adanın işgal ve çalışması sürmüştü?.
Söz konusu karara itiraz edenler kimdi?. İşgalci kiracı mı, yoksa mal sahibi Galatasaray mı?.
Topbaş ekibi, artık yıkımı yapmaya mecbur kalınca, böyle korkak bir açıklamayla işi geçiştirmiş, bu ülkedeki hiçbir haber kanalı da "Bu nasıl açıklama" diye işin peşine düşüp, gazetecilik yapmamıştı. Zaten haber kanallarında gazetecilik mi kalmıştı?.
O sırada İnternete Galatasaray Kulübü'nün açıklaması düştü. Baktım, "Onlar ne diyor" diye.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar