Futbolumuzun katili, hakemler ve federasyondur!..

Dün Uğur Meleke'nin Türk futbolu üzerine harikulade bir matematiksel analizinden söz ettim, "Son yıllarda okuduğum en güzel spor yazısı" diyerek.. O kadar güzel bir mantık ortaya koyuyordu ki, kimse itiraz edemez. Mesela Federasyon...

Dün Uğur Meleke'nin Türk futbolu üzerine harikulade bir matematiksel analizinden söz ettim, "Son yıllarda okuduğum en güzel spor yazısı" diyerek..
O kadar güzel bir mantık ortaya koyuyordu ki, kimse itiraz edemez.
Mesela Federasyon Başkanı Nihat Özdemir?.
Mesela durmadan değişen Merkez Hakem Komitesi başkanları?. Bugünkünün adını bilmiyorum. Mesela Google'a girip bakmak da istemiyorum. Çünkü değmez.. Çünkü, Ahmet, Mehmet, Ali, Veli olması fark etmez.. Hepsi birbirinin ayni ve hiçbiri bu futbol katliamını önlemek için kılını kıpırdatmıyor.
Uğur, "Dünyanın en çok duran ligini yaşıyoruz" demişti.
Bizde, uzatmalar dahil maçın brüt süresi 99 dakikaydı. Topun oyunda olduğu net süre ise 54 dakika..
Yani her Süper Lig müsabakasında 45 dakika futbol oynanmıyor, Uğur'un dediği gibi, 20-25 dakika süren iki komedi süresi bizden çalınıyordu.
Oysa Beşiktaş'ın hezimete uğradığı Şampiyonlar Ligi'nde uzatmalar dahil brüt süre 95 dakika, topun oyunda kaldığı net süre ise 59 dakikaydı. Yani oynanmayan süre 36 dakika..
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 275 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar