Aydınlık sabahlara uyanmak..

BKM'nin patronu Necati ile bir brunch gurubumuz var.. Bu pazar için Huqqa'da sözleşmiştik. Sabah telefonlar başladı aramızda.."Programa aynen devam ediyoruz" diye.. Frankfurt'tan arkadaşım Dr. Erdoğan Karatay da eşi ile...

BKM'nin patronu Necati ile bir brunch gurubumuz var.. Bu pazar için Huqqa'da sözleşmiştik. Sabah telefonlar başladı aramızda..
"Programa aynen devam ediyoruz" diye.. Frankfurt'tan arkadaşım Dr. Erdoğan Karatay da eşi ile İstanbul'daydı. Onları da çağırdım..
Huqqa, Boğaz'ın kenarında bir mekan.. İki kat. Sokak girişi ve de deniz kenarı.. Hava da günlük güneşlik.. Öyle ki, deniz kenarında camlar da açık..
Kazakla oturmak mümkün..
Böyle bir günde normalde Boğaz'a inen yollar tıkalı olurdu.. Bomboş.. O bir hafta evvelden yer ayırtmazsan, brunchlarında yer bulamayacağın Huqqa'nın da yarıdan fazlası boş..
Neden?.
Cumartesi gecesi terör eylemi olmuş..
İstanbul'un yaşadığı en vahşi eylemlerden biri..
Aradan 18 saat geçmemiş.. Kimsede çıkıp brunch keyfi yapacak hal kalmamış.. Kimileri panikleyip evine kapanmış.. Kimileri, hele biraz ünlü olanları "İstanbul kan ağlarken brunch keyfi yapanlar" diye medya, özellikle sosyal medya linçinden çekinmişler, belli.
Bizim takımın kafası ayni.. "Asıl böyle günlerde bir arada olmalı.. Sokağa çıkmalı ve hayatımızı yaşamalıyız.. Teröre meydan okumak, dik durmak, eğilmemek böyle olur!."
Terörün hedefi, bombanın patladığı yerdeki 200 kişi değil ki!.. Hedefleri ülkede yaşamı değiştirmek.. Korku, panik havası vermek..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 278 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 607 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar