HÜDAPAR ve Yeniden Refah'ın Cumhur İttifakı'na etkisi ne olur?

HÜDA PAR 2013 yılında kurulmuş bir parti dolayısıyla da birçok seçime girdi. En son 2018 seçimlerinde Türkiye genelinde binde 3 oy almış bir parti. Sofra’nın içerisinde yer alan DP’nin binde 1 bile oyunun...

HÜDA PAR 2013 yılında kurulmuş bir parti dolayısıyla da birçok seçime girdi. En son 2018 seçimlerinde Türkiye genelinde binde 3 oy almış bir parti. Sofra’nın içerisinde yer alan DP’nin binde 1 bile oyunun olmadığı düşünülecek olursa oldukça önemli bir oran. Bir de Diyarbakır, Batman, Bingöl gibi yüzde 5 oyunun olduğu illerde etkisi daha büyük olacaktır.

Yeniden Refah Partisi’ne gelince, partinin lideri Fatih Erbakan ilk baştan beri Milli Görüş çizgisinden taviz vermeden devam eden bir isim.

Özellikle küresel Covid-19 salgını sürecinde aşıya ilişkin çekinceleri olanların büyük takdirini topladı.

İstanbul Sözleşmesi ve LGBT+’a karşı takındıkları tavır da belli bir kesim tarafından oldukça büyük bir takdir aldı.

Nafaka Mağdurları’nın sesi olarak onlar için de umut oldular. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ömür boyu nafakaya karşı çıkışları diğer partiler tarafından hiç dillendirilmedi.

Yeniden Refah Partisi gerek diğer partilerin ayrıntı gibi gördüğü hususlarda gerekse de siyasal çizgisinden taviz vermeyen tavrıyla yeni kurulan partilerin en çok taban tutan partisi iktidarın yaptıklarını takdir etti. Yapamadıklarını da eleştirdi, ‘’Biz daha iyisini yaparız’’ dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim, hangi gerekçe ile kime oy verdi? 29 Mayıs 2023 | 2.005 Okunma Babala TV yayını ve Ümit Özdağ desteği Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır mı? 27 Mayıs 2023 | 8.692 Okunma Seçmenini sandığa gitmeye ikna eden kazanır; Erdoğan’ın rakibi rehavet 22 Mayıs 2023 | 4.495 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur nasıl olur; Sinan Oğan’a oy verenler kime oy verir? 19 Mayıs 2023 | 4.085 Okunma Yüzyılın seçimi 14 Mayıs için senaryolar 14 Mayıs 2023 | 3.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar