Vahim pazarlık

CHP-HDP pazarlığına dair net bilgimiz yok. Ancak bazı bildiklerimiz var. Onlardan birini Kılıçdaroğlu her fırsatta dile getiriyor. En son CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de şöyle demiş: "İktidara geldiğimizde hemen...

CHP-HDP pazarlığına dair net bilgimiz yok. Ancak bazı bildiklerimiz var. Onlardan birini Kılıçdaroğlu her fırsatta dile getiriyor. En son CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de şöyle demiş:
"İktidara geldiğimizde hemen Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndaki çekinceleri kaldıracağız. Bu, Türkiye'yi bölecek olan bir şey değildir, güçlendirecek olan bir şeydir."
Şayet çekinceler kaldırılırsa HDP'nin 2015'te olduğu gibi hem mali, hem idari hem de siyasi özerklik talep edip bazı illerimizde "demokratik özerklik" ilan edeceğini yazmıştım.
CHP'nin HDP'ye verdiği bir sözü daha biliyoruz. O da kayyum atanan HDP'li belediyenin yine HDP yönetimine geri verilmesi. O kayyumlar neden atanmak zorunda kalınmıştı, nedense hiç bahsetmiyorlar ama birkaç örnek verelim:
2 Ekim 2015: Mardin Dargeçit'te bomba yüklü kamyon ele geçirildi. Kamyon...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 414 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma Farkımız bizim 03 Nisan 2024 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar