Türkiye, bugüne kadarki en gelişmiş İnsansız Hava Aracı Akıncı’yı tanıttı

Başlık bana ait değil. Akıncı'yı alanındaki en gelişmiş insansız hava aracı olarak tanımlayan İngiliz Journal Press. Haberde şöyle denmiş: "Türk ordusu, ülke tarafından şimdiye dek inşa edilen...

Başlık bana ait değil. Akıncı'yı alanındaki en gelişmiş insansız hava aracı olarak tanımlayan İngiliz Journal Press. Haberde şöyle denmiş:


"Türk ordusu, ülke tarafından şimdiye dek inşa edilen muhtemelen en üstün ve karmaşık insansız hava aracından tedarik ederek başarısını zaten kanıtlamış olan filosunu genişletti (...) Tasarımı, yazılımı, aviyoniği ve mekaniğinin tamamı Baykar'a ait olan uçak, şirketin Ukrayna, Katar, Azerbaycan ve Polonya ile birlikte uluslararası lokasyonlara sunduğu Bayraktar TB2 İHA'sından çok daha üstün. Akıncı, temmuz ayında 11.594 metre (38.039 ft) irtifada uçtuğu için ülke çapında yepyeni bir havacılık rekoruna imza attı."


Başka bir haber de savunma ve güvenlik alanlarında yayın yapan Amerikan menşeli ünlü National Interest'ten gelsin o zaman. "Türkiye, Beşinci Nesil Gizli Savaş Uçağını İnşa Ediyor" başlığı ile yayınlanan makalenin içeriğine baktığınızda ise Türkiye'nin Rusya ile savunma alanında yapacağı işbirliğinin ABD başta olmak Batı'nın çıkarlarını al üst edebileceği riskine dikkat çekiliyor. Öte yandan "ABD'den uçak alamadınız" diye ülkemizi suçlayan muhalefetten bile daha adil bir bakışla şöyle deniyor:

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar