Tahran Zirvesi’nde sadece Batı’ya mı meydan okundu?

"Batı'ya meydan okuyan zirvede Türkiye de yer aldı." The New York Times gazetesi, Tahran'daki Türkiye-İran- Rusya zirvesine bu yorumu yaptı. Dünyanın gözlerini çevirdiği zirveye yorumlar çeşitli. "Savaş nedeniyle...

"Batı'ya meydan okuyan zirvede Türkiye de yer aldı."
The New York Times gazetesi, Tahran'daki Türkiye-İran- Rusya zirvesine bu yorumu yaptı. Dünyanın gözlerini çevirdiği zirveye yorumlar çeşitli.
"Savaş nedeniyle dışlanan Putin, İran ve Türkiye liderlerine kur yaptı" yorumu Wall Street Journal'a ait. Al Jazeera ise "Erdoğan, Tahran'daki görüşmelerde Suriye'ye operasyonu yeniden gündeme getirdi" başlığını tercih etmiş.
NYT'nin "Batı'ya meydan okuyan zirve" yorumu yapmasının birden fazla nedeni var, ancak en önemlisi, zirvenin ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu ülkelerine ziyaretinin hemen arkasından gerçekleşmiş olması. Biden, İsrail ve Suudi Arabistan'ın aralarında olduğu pek çok ülkenin kapısını çaldı. Masada Ortadoğu'daki İran etkisi ve Ukrayna Savaşı ekseninde Rusya'ya karşı destek toplamak vardı.
Bu çerçeveden bakıldığında, Türkiye'nin diplomasideki eşsiz pozisyonu bir kez...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 603 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar