PKK’yı değil meslektaşlarınızı savunun

Hendek terörü döneminde, 2015 yılında, PKK, 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biroğul'u arabasını tarayarak hunharca katletmişti. Bu terör saldırısına toplumun tüm kesimlerinden tepki yağarken, tepkisini PKK'nın...

Hendek terörü döneminde, 2015 yılında, PKK, 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biroğul'u arabasını tarayarak hunharca katletmişti.
Bu terör saldırısına toplumun tüm kesimlerinden tepki yağarken, tepkisini PKK'nın adını anmaktan imtina ederek, terör değil "şiddet ortamı" gibi dolambaçlı yollara başvurup ifade eden tek kurum vardı.
O da Türk Tabipleri Birliği (TTB) idi. Kuruluş amacı itibarıyla birinci görevi, doktorların hakkını savunmak olan birlik, bir doktorun yaşam hakkını savunmak yerine katilin ismini gizlemeye çalışmakla, ölümüne "şiddet ortamı" gibi bahaneler bulmakla meşgul olmuştu.
TTB, teröre karşı aynı korumacı tavrı Şemdinli Devlet Hastanesi PKK tarafından bombalandığında ya da hizmet vermeye giden ambulanslar, içindeki sağlık ekipleriyle birlikte saldırıya uğradığında da göstermişti.
Şu anki TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ilk başa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar