Pınar Gültekin cinayetinde skandal karar

Önce darp etti. Sonra boğdu. Ardından diri diri yaktı. Cansız bedenini bir varile tıkıp, üzerine de beton döküp dere yatağına attı. Üniversite çağındaki bir genç kıza tüm bunları yapan...

Önce darp etti. Sonra boğdu. Ardından diri diri yaktı. Cansız bedenini bir varile tıkıp, üzerine de beton döküp dere yatağına attı.
Üniversite çağındaki bir genç kıza tüm bunları yapan katil Cemal Metin Avcı, yargılandığı Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "haksız tahrik" indiriminden yararlandırıldı ve ağırlaştırılmış müebbet almaktan kurtuldu. Sadece 23 yıl hapse çarptırıldı. Kaç yılını yatar, bilmiyoruz. Bildiğimiz, bu karar hukukî ise hukukumuzda, değilse kararı veren hakimlerin zihniyetinde bir sorun olduğudur.
Danıştığım hukukçular, bu suçun Türk Ceza Kanunu Madde 82'deki "canavarca hisle veya eziyet çektirerek" kasten öldürme suçuna girdiğini, iddia edildiği gibi şantaja uğradıysa bile işlenen suçun "haksız tahrik" kapsamında bir indirime tabi olamayacağını dile getiriyorlar. Kararın istinaftan dönmesini beklediklerini belirtiyorlar.
Gerekçeli karara baktığınızda ise katille empati kuran, insanlık dışı fillerini adetâ haklılaştıran bir bakış açısı görüyorsunuz. Mesela şu kısım:
"Sanığın profesyonel bir sağlık personeli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 603 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar