Patlamış mısır da yiyin Cem Bey...

Online yayın platformlarının içeriğinin RTÜK tarafından denetlenmesine kapı aralayan yönetmelik değişikliği Cem Yılmaz tarafından, yarı çıplak halde sigara ve rakı içtiğini gösteren bir videoyla protesto edilmiş.

Aklıma daha sekiz ay önce, sinema kanun değişikliği için Külliye'nin kapılarında arkadaşlarıyla birlikte verdikleri 'direniş' geldi. Direniş lafın gelişi, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar'ın aralarında olduğu sinemacılar Başkan Erdoğan'la güle oynaya değişikliği ilan etmiş; Yılmaz da basın aracılığıyla desteğini açıklamıştı.
"Popcorn yasası" olarak adlandırılan değişiklik sayesinde, Yılmaz gibi yapımcıların gişeden daha fazla para kazanması için vatandaşa daha uygun fiyatla sinemaya gitme olanağı sağlayan öğrenci günleri, halk günleri ve ilk seans indirimleri kendilerinin iznine bağlandı.
Peki bu 'popcorn yasası'yla (5224/7) başka hangi kanun değişmişti? Doğru bildiniz; filmlerin dolaşım ve gösterimi devlet denetiminden geçmesi şartına bağlandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 428 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma Farkımız bizim 03 Nisan 2024 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum