Musul korkusu

ABD işgalinden bu yana gittikçe daha da istikrarsızlaşan Irak'ta, DAEŞ'in de hatırı sayılır bir toprak parçasına hükmetmesiyle birlikte, askerî yoğunluk arttı. Şu an Irak'ta, 63 ülkeden, 8 bin yabancı...

ABD işgalinden bu yana gittikçe daha da istikrarsızlaşan Irak'ta, DAEŞ'in de hatırı sayılır bir toprak parçasına hükmetmesiyle birlikte, askerî yoğunluk arttı. Şu an Irak'ta, 63 ülkeden, 8 bin yabancı savaşçı var. Ancak ilginçtir, Bağdat yönetiminin gözüne batan sadece Türk askerî varlığı oluyor.
Türkiye, Türk askerinin Irak görevine dair tezkereyi, Ak Parti, MHP ve CHP oylarıyla TBMM'den geçirerek onayladı. Bunun üzerine, Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'u DAEŞ'ten temizleme operasyonunun ayak seslerini duyan Iraklı Şii din adamı Kasım et- Tai, DAEŞ tehdidi ortadayken, takipçilerine Türk askerini hedef gösterdi ve "Kuzey Irak'ta Türk askeriyle savaşmak farzdır" 'fetva'sı verdi. Kimin derdi DAEŞ, kiminki Türkiye, daha net ortaya çıkmış oldu.
İran güdümündeki Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ise, Türk askerini Irak'ta görmek istemediklerini söyledi ve "Türkiye, Musul'a müdahale ederse bölgesel savaş çıkar" diye tehdit etti. Musul'u iki yıl önce bir günde DAEŞ'e teslim eden Irak askerlerinin hali ortadayken, bu ve benzeri tehditler gülünç olmaktan öte gidemese de, bir zihniyeti göstermesi bakımından anlamlıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.812 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar