Musul günleri...

Dün, Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel ölü...

Dün, Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel ölü ele geçirildi.
Alevi Kültür Derneği'ne yönelik saldırıda bulunacağı ihbarı alınan DEAŞ hücre evlerine yapılan baskınlarda, DEAŞ'lı canlı bombaların kendilerini patlatması sonucu üç polisimiz şehit oldu.
Yarısı Suriye uyruklu, 8 DEAŞ'lı terörist de sağ ele geçirildi.
Ayrıca, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu güçleri, DEAŞ için sembolik öneme sahip olan Dabık'ı bir gün içinde ele geçirdi. Soran beldesinin de alınmasıyla, Azez- Cerablus hattı Mare'ye kadar uzanmış oldu. 5000 kilometrekarelik güvenli bölge oluşturma planındaki bir dönüm noktası daha geçilmiş oldu.
Bu gelişmelerin hepsi üst üste konulduğunda Türkiye, sahada DEAŞ'la mücadele noktasında kısa zamanda etkili sonuç alan tek devlet olduğunu bir kez daha kanıtlandı.
Öte yandan, DEAŞ'a yönelik Musul operasyonunun ayak sesleri duyulmaya başlandı. Dün koalisyon güçleri Musul çevresindeki DEAŞ güçlerini bombaladı. DEAŞ, kente giriş çıkışları kapattı.
Operasyonun bu hafta başlaması bekleniyor.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Irak hükümeti ile imzaladıkları anlaşmaya sadık kalacaklarını ve güçlerinin DEAŞ'a karşı beraber mücadele edeceğini vurguladı.
Barzani, şu an için Ankara ile Bağdat arasında oynamak zorunda olduğu satrancı yürütmeye çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.844 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 225 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar