Megri megri ve Doğu Masası

Şimdiye dek "megri megri" diyerek muhalefet yapıp bir yandan da "Her evden HDP'ye bir oy" isteyen CHP idi.

Kamuoyunda pek duyulmadı ama CHP, Kürtlerden daha fazla oy alabilmek amacıyla "Doğu Masası" kurdu. Oluşumun başında Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Ekrem İmamoğlu'nu seçtiren ekibin başındaki Oğuz Kaan Salıcı var.
Salıcı için "10 Aralık Hareketi ile birlikte CHP'yi ele geçirdi" iddiası zaten bir süredir dile getiriliyordu. Şu anda CHP'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Salıcı, "Doğu Masası" fikrinin de 31 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıktığını belirtiyor.


Geçen hafta Salıcı ve beraberindeki CHP heyetinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi liderleri ve Mesud Barzani ile görüşmesini de bu bağlamda değerlendirmek gerekiyor. Ancak Salıcı'nın önerisiyle hayata geçirildiği söylenen başka bir önemli çalışma daha var. O da "Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı" adı altındaki yapılanma. Salıcı, bu yapılanmanın Türkiye, İran, Irak ve Suriye'yi kapsadığını söylüyor. Peki, Ortadoğu'da bunca ülke varken sadece bu dört ülkenin seçilme sebebi aynı zamanda Kürt nüfusu barındırmaları mı yoksa Ortadoğu sadece komşularımızdan ibaret mi sayılıyor?


....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.697 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar