“Mavi Vatan” mücadelemiz

Libya'nın 42 yıllık devlet başkanı Muammer Kadafi'nin devrilmesinin üzerinden sekiz yıl geçti. Ancak Libya da Suriye gibi istikrara kavuşmaktan uzak, kaotik ve zayıf ama stratejik önemi tartışmasız ülkelerden birisi.

Mevcut durumda başkent Trablus'taki, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Mustafa es- Serrac'ın yönetimindeki hükümet ve Halife Hafter denen kuklanın milisleriyle elde ettiği güç arasında ikiye bölünmüş bir ülke Libya.
Her ne kadar Serrac, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil dünya devletlerinin önemli kısmı tarafından meşru lider olarak kabul edilse de Hafter milisleri de Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından direkt destekleniyor. Libya'daki biri meşru, diğeri gayri meşru iki yönetimin uzlaşma sağlamasına çok yakın olduğu dönemde de BAE'nin malum ajanı Muhammed Dahlan'ın denkleme dahil olmasıyla uzlaşının önünün kesildiği söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.702 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar