Kongo parantezi

Teknolojinin hızını takip etmekte bile zorlandığımız bir dönemde yaşıyoruz. Yapay zekâ, otonom araçlar, 5G teknoloji alanındaki gelişmelerin hayatımıza etkileri gündemdeki yerini koruyor. Bu teknolojinin...

Teknolojinin hızını takip etmekte bile zorlandığımız bir dönemde yaşıyoruz. Yapay zekâ, otonom araçlar, 5G teknoloji alanındaki gelişmelerin hayatımıza etkileri gündemdeki yerini koruyor.


Bu teknolojinin merkezinde yer alan Demokratik Kongo ise bırakalım yüksek teknolojinin hayatımızı kolaylaştıran "nimetlerinden faydalanmasını" tam tersine çağlar öncesinin karanlığından çıkamıyor. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşanan son darbe girişimi, bu ülkede yaşananları takip etmemizi zorunlu kılıyor.


Yüzölçümü bakımından Afrika'nın ikinci büyük ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde doğrulanmamış verilere göre 105 milyon kişi yaşıyor. Elektrikli araçlarda ve diğer elektronik aletlerdeki bataryalarda kullanılan kobalt madenlerinin yüzde 70'ini, şarj cihazlarının vazgeçilmez ürünü olan koltan madeninin tek başına yüzde 80'ini tek başına Demokratik Kongo Cumhuriyeti çıkarıyor.
Normal şartlarda Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin dünyanın en zengin ülkelerinden biri olması gerekiyor....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Milli’ Eğitim Bakanı 26 Temmuz 2024 | 250 Okunma Riyakâr Fransızlar 24 Temmuz 2024 | 1.334 Okunma Ve Biden çekildi 23 Temmuz 2024 | 1.328 Okunma Milletin Meclisi’ne gölge düşürdüler 19 Temmuz 2024 | 164 Okunma Çocuklarımızı korumak gerekir 17 Temmuz 2024 | 1.437 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar