Kent uzlaşısı bu mu?

CHP'nin Kandil onaylı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in seçim çalışmaları sırasında yaptığı bir açıklama, yerel seçimlerin neden önemli olduğunu gösterdi. Özer...

CHP'nin Kandil onaylı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in seçim çalışmaları sırasında yaptığı bir açıklama, yerel seçimlerin neden önemli olduğunu gösterdi. Özer, yaptığı açıklamada Esenyurt'un nüfusuna atıf yaparak il olmalarının hak olduğunu, bu kararı merkezi yönetimin alabileceğini ve Esenyurt'ta referandum yapılabileceğini söyledi.
Bu tuhaf ve nedensiz açıklamayı yapan Özer, referandumun henüz gündeminde olmadığını belirtmeyi de unutmadı.
Türkiye'de yerel siyasetçilerin ilçelerini il yapmak için çalışması yabancı olduğumuz bir olay değil. Ancak Özer'in açıklamalarını bu minvalde değerlendirmek saflığa varan bir iyimserlik olur. Çünkü Özer, bu açıklamasında referanduma gidebileceklerini belirterek ilçe belediyesi olarak kendi başlarına karar alabileceklerini ilan ediyor.
Bu, Özer'in CHP'ye atanmadan önce "siyaset" yaptığı HDP'nin, sözde demokratik özerklik modelinin Esenyurt modifikasyonundan başka bir şey değil.
Yine Ahmet Özer, terör örgütü PKK'nın Suriye'de işgal ettiği bölgelerde oluşturduğu sözde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.326 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar