Kapı içerden kilit tutmaz

Uzun yıllar ülkemizi büyükelçi sıfatıyla dış dünyada en zirvede temsil etmiş bir isimden hem Suriye'de hem Azerbaycan'da hem de Libya'da elde ettiğimiz başarılar ortadayken, kendi ülkesini suçlayan ve hatta yargılanması gerektiğine işaret eden bu tavrı nasıl anlamalıyız?

CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP ve lideri Kılıçdaroğlu'nun dış politika perspektifini temsil eden kişi. Ünal Çeviköz bir süredir bu görevi yürütüyor. Kendisini en son Azerbaycan işgal edilmiş topraklarını özgürleştirme çabasındayken hem bu çabaya hem de ülkemize gölge düşürmeye çalışan sözleriyle hatırlıyoruz.

Daha hiçbir uluslararası kuruluş bu iddiaları kale almamışken, Çeviköz katıldığı programda "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a  gönderildiği ifade ediliyor" demişti. Türkiye'nin silah yardımı yapmasından "maalesef" diyerek bahseden Çeviköz'ün "cihatçı gruplar" iftirası atmasına da şaşırmamak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 591 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar