‘Kadın cinayetleri’ diyeceğiz

"Sevgi Taşkın, sevgilisi tarafından öldürüldü ve naaşı parçalara ayrıldı. Kesilmiş beden parçalarının bir çöp konteynırında bulunması üzerine cinayet ortaya çıktı. Sanık, 14.5 yıla mahkûm edildi.

Kadife Şahin, kocası tarafından sokak ortasında bıçaklandı ve ağır yaralandı. Daha önce eve alkollü gelip fena halde döven eşi çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.
Sanık, sadece 15 yıla mahkûm edildi.
Server Güven, bir akaryakıt istasyonunda bulunduğu sırada tabancayla üç el ateş edilerek sevgilisi tarafından öldürüldü. Sanık, 25 yıla mahkûm edildi.
Bu üç davanın tek ortak özelliği kadınların hayatlarına giren erkekler tarafından öldürülmeleri değildi.
Daha da acı olanı, üç katilin de çıkarıldıkları mahkemelerce "iyi hal" indiriminden yararlanarak cezalarının azaltılmasıydı.
Üç hâkimin de erkek olması ise diğer bir ortak noktaydı..." Saydığım maktül isimlerinin hiçbirini hatırlamıyorsunuz çünkü iki yıl önceki bir yazımdan alıntı. Öldürülme anının videosunu izlediğiniz ve küçük kızının "Anne ölme" çığlıklarını duyduğunuz için Emine Bulut cinayetini hatırlıyorsunuz ama iki yıl sonra onu da muhtemelen unutacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 456 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 388 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar