İki devletli çözüm

İki devletli çözüm, Türkiye ve Katar gibi Filistin davasına omuz veren pek çok devletin İsrail'in barbarlığına diplomatik yollardan dur diyebilmek için tekrarladığı çözüm önerisinin...

İki devletli çözüm, Türkiye ve Katar gibi Filistin davasına omuz veren pek çok devletin İsrail'in barbarlığına diplomatik yollardan dur diyebilmek için tekrarladığı çözüm önerisinin adıdır.
Buna göre İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına çekilip, Gazze ile Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün egemenliğini Filistin'e bırakması öngörülür. Böylelikle Birleşmiş Milletler nezdinde Filistin, sınırları belli olan bir devlet olarak tanınır ve komşu olarak yaşayacak iki devlet yan yana var olmuş olur.
Bunun ne şu anda ne de gelecekte mümkün olmadığını, olmayacağını aslında herkes biliyor. İki devletli çözümün imkânsızlığı, bir nevi "herkesin bildiği sır"dır. Zira İsrail, Başkan Erdoğan'ın tarihi Birleşmiş Milletler hitabında vurguladığı gibi, sınırları belli olmayan ve ısrarla sınırlarını tartışma konusu yapmaya kapayan bir devlettir. Zira arzuladıkları sınırlar "vaat edilmiş topraklar"ı içermektedir.
Gerçi Siyonist yöneticiler, bunu inançları gereği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 116 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar