Hayat tarzımız saldırı altında

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, propaganda gazeteleri Yeni Özgür Politika'da, "CHP etrafında birleşelim" çağrısında bulunmuş. Malumunuz CHP'nin sözde 'Adalet...

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, propaganda gazeteleri Yeni Özgür Politika'da, "CHP etrafında birleşelim" çağrısında bulunmuş.
Malumunuz CHP'nin sözde 'Adalet yürüyüşü'ne katılanlar arasında Ahmet Türk, Ertuğrul Kürkçü, Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç ve Sezai Temelli, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora ve Feleknas Uca gibi HDP'liler de vardı.
Hatta yürüyüş sırasında CHP'nin kurduğu 'Adalet Çadırları'nın benzerini, HDP de yürüyüş sonrası 'Adalet Nöbeti' şeklinde devam ettirmiş, CHP'nin izinden gittiğini gizlememişti.
Ak Parti'yi Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek'le ittifak kurmakla 'suçlayan' PKK yöneticisi Bayık'a göre, CHP-HDP birliği, 'AKP faşizmi'ne karşı gereken zemini oluşturacakmış. Bu noktada da liderliği CHP'nin ele almasının kendileri için hiçbir sakıncası yokmuş.
Bayık'ın çağrısında vücut bulan paradoksu, CHP'liler görmüyor mu? 'Devleti bölmeye çalışan terör örgütü'nün, 'Devleti kurmakla övünen siyasi parti' ile kurduğu yakınlık onları düşündürmüyor mu? Mutlaka sorgulayanlar vardır ama geniş CHP kitlesinin gündemini maalesef yapay gündem üreticileri belirliyor. Bir gün şort, ertesi gün heykel, öteki gün slogan, öbür gün 'Cumhuriyet'i siliyorlar' şayiaları ile ayaklandırılıyor ya da daha doğru ifadeyle uyutuluyorlar. Öyle bir yapaylık ki onları kuşatan, Anıtkabir'e gidip Fatiha okuyan Başbakan'ın bile şeytanlaştırılması gerektiğini düşünüyorlar.
Baktığınızda, mevcut durumda hayat tarzı açısından en özgür ülkelerden biriyiz.
Kimsenin başı açığa veya kapalıya karıştığı yok. Alkol yasakları bazı Avrupa ülkelerinden bile daha özgürlükçü. İstanbul 'uluslararası parti bölgeleri'nden birisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli enerjide sessiz devrim 05 Aralık 2025 | 111 Okunma ABD-Venezuela krizinde neredeyiz? 03 Aralık 2025 | 212 Okunma Köstebek savcı şüphesi 02 Aralık 2025 | 523 Okunma Tüm yönleriyle Papa’nın ziyareti 28 Kasım 2025 | 267 Okunma Afrika’daki ilk G20: Stratejik penceremiz 26 Kasım 2025 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar