Filistin’in tanınması için Avrupa’ya markaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çad'dan Tunus'a geçerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan şunları söyledi: Kudüs'te nasıl bir yol haritası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çad'dan Tunus'a geçerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Erdoğan şunları söyledi:
Kudüs'te nasıl bir yol haritası öngörülüyor? Gösterdiğimiz liderlik sürecek mi?
13 Aralık'ta İstanbul'a İİT toplantısıyla attığımız adım önemli bir başlangıçtı. Ardından BM Güvenlik Konseyi'nde ABD vetoya başvurdu. Arkasından, Türkiye ve Yemen'in müracaatı ile BM Genel Kurulu toplandı ve ABD'nin veto ettiği tasarının 9'a karşı 128 oyla kabul etti. Oylama sonucunun ABD'yi tutumunu yeniden gözden geçirmeye sevk etmesini diliyoruz.
Şimdi gerekli diğer adımları atmak lazım.
Filistin devletinin tanınması önemli. Bazı ülkeler var ki onlar Filistin'i tanırsa, AB üyelerinin ciddi bir kısmı da hemen tanıyabilir.
Bununla ilgili ikili görüşmeler yapmamız lazım. Bunların Mahmut Abbas'a da verdikleri sözler var. Sudan'dayken Kral Abdullah ile de telefonda ne gibi adımlar atılabileceğini konuştuk.
Hepsinin Türkiye'ye karşı bir muhabbeti var. "Sizin bu işin bu şekilde takipçisi olmanız bizi de çok daha farklı bir yere doğru taşıdı" diyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da bir görüşme talebi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.634 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 224 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar