Ergenekon örgüt mü değil mi; ona karar verin önce

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (29.03.2022)''Ergenekon örgüt mü değil mi; ona karar verin önce'' başlıklı yazısı.

28 Şubat İttifakı'nın Erdoğan karşıtlığı dışında hemfikir olduğu bir mesele var mı? Suriyeli mültecileri yollamayı vaat eden Akşener ile koruma sözü veren Davutoğlu aynı masada.
Esad'la görüşüp meseleyi çözme hayalleri kuran Kılıçdaroğlu ile Esad'ı devirip Emevi Camii'nde namaza durma hayalleri kuran Davutoğlu aynı masada.
İstanbul Sözleşmesi bayraktarlığı yapan Akşener ile sözleşmeye karşıt olduklarını her zeminde dile getiren Karamollaoğlu aynı masada.
Cinsel sapkınlığı siyaset haline getirenlerle kol kola olan ve hatta "Trans çocuklar vardır" diyenlerin bile partisinde olduğu Kılıçdaroğlu ile sözde ülkemizin dindarlığı en geleneksel biçimiyle temsil eden partisinin lideri Karamollaoğlu aynı masada.

İsrail ile ilişkiler konusundaki tüm gelişmelere olumlu bakan Kılıçdaroğlu ile bu görüştekilere "Siyonist" diyen Karamollaoğlu aynı masada.
Misal daha geçen hafta Babacan, Ergenekon-Balyoz davalarında yargılananlar için "Sırf FETÖ'cüler bunlarla uğraşıyor diye onlara ak pak diyemeyiz. Hukuka aykırı işler yapanlar, demokrasimize kasteden, hukuk sistemimizi felç edenler FETÖ'nün bulandırdığı suda temizlenemezler" demişti.
Kılıçdaroğlu ne yaptı? Balyoz davası kapsamında yargılanırken intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ın mağdur ailesine zaman ayarlı bir ziyarette bulunarak bu davaların tekrar açılmayacağının sözünü veren bir konuşma yapıp "Kızım sana söylüyorum, Babacan sen anla" dedi. Ertesi gün de Deva Partisi'ndeki 28 Şubat İttifakı'nın toplantısında birlikte masaya oturdular.
Aynı masada oturmak dışında aynı düşündükleri bir şey yok. Masaya onları oturtan da aslında Erdoğan. Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'nı devirmek dışında hangi politikada birleşecekler? Allah muhafaza seçilseler, ülkeyi hem iç hem dış politikada feci bir kaosun beklediği şimdiden belli.

BARIŞIN MERKEZİ İSTANBUL MU OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ertesi günü hem Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski hem de Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüştü. İki gün önce beklenen gelişme kesinleşti ve iki ülke heyetlerinin barış görüşmeleri için bugün İstanbul'da buluşacağı duyuruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 457 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 389 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar