“Erdoğan gitmeli” ekonomisi

Küreselci sermayenin başat yayın organı Financial Times'da geçen hafta başyazı olarak bir "analiz" yayımlandı. Tırnak içinde "analiz" diyorum çünkü hayatımda bundan daha tek yönlü ve derinliksiz çok...

Küreselci sermayenin başat yayın organı Financial Times'da geçen hafta başyazı olarak bir "analiz" yayımlandı. Tırnak içinde "analiz" diyorum çünkü hayatımda bundan daha tek yönlü ve derinliksiz çok az şey okumuşumdur. Makalede binlerce kelime yakmışlar ama netice tek: Liranın değer kaybının tek sebebi Erdoğan ve Erdoğan gidene dek lira değer kaybedecek.
Hatta tehdit vari bir üslupla, Erdoğan'ın düşeceğine kesin gözle baktığı belli olan başyazı şöyle bitiyor:
"Aniden rotasını değiştirmediği sürece büyük potansiyele sahip bir ülke olan Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tek soru, Cumhurbaşkanı'nın daha ne kadar kalacağı ve gitmeden önce ne kadar zarar vereceğidir."
Tabii yazının bütününe bakınca anlıyorsunuz ki "aniden rotasını değiştirmek"ten tek kasıt faizlerin yüzde 20'lerin üst basamaklarına taşınması ve ithale dayalı ekonominin sürdürülmesi. Cumhurbaşkanı'nın desteklediği ekonomi modelini beğenmeyenlerin ürettiği başka bir ekonomi modelini de böylece öğrenmiş olduk: "Erdoğan gitmeli" ekonomisi. Hangi model daha uzun ömürlü olacak, 2023'te göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 132 Okunma İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 462 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 390 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 169 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar