Doğalgaz krizinin anahtarı artık Türkiye’nin elinde

Her şey ekim ayı sonunda, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çok kritik bir açıklamasıyla başladı. Astana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Rus lider, tüm dünyanın -özellikle de...

Her şey ekim ayı sonunda, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çok kritik bir açıklamasıyla başladı.
Astana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Rus lider, tüm dünyanın -özellikle de Ukrayna Savaşı sonrası doğalgaz kriziyle baş başa kalan Avrupa'nın- gözlerini Türkiye'ye çevirecek şu sözleri sarf etti:
"Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gaz sevkiyatı yapıyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği'ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladı. Türkiye'de bir doğalgaz dağıtım merkezi oluşturmaya hazırız. Bu merkez, sadece gaz sevkiyatı için değil, fiyatının belirlenmesi için bir platform olabilir; çünkü fiyatlandırma konusu çok önemlidir. Fiyatlar bugün uçuk durumda. Fiyatları, siyasallaştırmadan piyasa seviyesinde düzenleyebiliriz."
İki lider Türkiye'de bir doğalgaz merkezi kurulması teklifini Astana'daki zirvede ele aldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu teklife sıcak baktığını Astana dönüşü gazetecilere şu ifadelerle anlattı:
"İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.249 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar