Dehşet gecesi neler oldu?

"Bu iyi planlanmış, kendi planlamaları gereken şeyleri iyi planlamışlar. Neyi planlamışlar, bu darbenin iki yönü var.Birincisi silahlı kuvvetlerin kontrolünü ele geçirmek. Çünkü biliyorlar ki silahlı...

"Bu iyi planlanmış, kendi planlamaları gereken şeyleri iyi planlamışlar. Neyi planlamışlar, bu darbenin iki yönü var.
Birincisi silahlı kuvvetlerin kontrolünü ele geçirmek. Çünkü biliyorlar ki silahlı kuvvetlerin komuta kademesi böyle bir şeye yanaşmayacak.
O zaman yapılması gereken ne, kendisine ait olmayanların her birinin yakalanması, enterne edilmesi, dışarı çıkarılması ve bu arada kendisine ait olan birimlerle burayı ele geçirmek, birinci amaç bu.
İkincisi de siyasetin kontrolünü ele geçirmek; bunun için de Sayın Cumhurbaşkanı'nın ele geçirilmesi. Bunu planlıyorlar. Yani o gece yapılan en büyük iki organizasyon bunlar."
"Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmuyor.
Maalesef Genelkurmay Başkanı, Jandarma Genel Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanı gibi birçoğunun rehin alınması, emir subayları ve özel kalem müdürleri vasıtasıyla gerçekleşiyor. Hatta Genelkurmay Başkanı'na silah doğrultan kendi emir subaylarından biri." "Öncelikle herkesi Genelkurmay karargâhında toplayıp bu işi bitirmeyi düşünüyorlar.
Bu yüzden de önce Genelkurmay 2. Başkanı'nı bir şekilde ele geçirmeleri gerekiyor. Bu ele geçirmeyi yapma için de en diplerindeki insanı önce ele geçirmişler.
İsim vermeyeceğim ama darbenin planlayıcısı ve organize ettiği söylenen kişi de Genelkurmay içinde üst düzey bir general.
'Genelkurmay'a biz ordu olarak el koyduk, ya bunu imzalarsınız, ya bizdensiniz ya da değil' deniyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 216 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar