Cüzdan Atatürkçülüğü

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), 1 Temmuz'da sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yayınladı: "Disney Plus'a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir...

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), 1 Temmuz'da sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yayınladı:
"Disney Plus'a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz."
Hemen ertesi gün, Disney Plus, tüm Türk yapımlarını platformdan kaldırdı. Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamayacağı iddiası üzerine sosyal medyadan tepki gelince kurum aynı gün içinde yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk dizisinin yayınlanacağını açıkladı.
Fakat 1 Ağustos'ta dizinin platformda değil, başka bir ulusal özel kanalda yayınlanacağı açıklandı. 1 Ağustos'tan bugüne kadarki süreç içerisinde AK Parti iktidarından üst düzey isimlerden tepkiler arka arkaya geldi. Ne var ki CHP'den neredeyse hiç ses çıkmadı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, eğer doğru ise bugün CHP teşkilatlarının Disney Plus aboneliğini iptal edeceğini söyledi.
Disney'in reklam yüzlerinden olan ve depremzedelere hakaret edip...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.420 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.329 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 605 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.758 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar