CHP’nin ‘tutuklu gazetecileri’

Daha geçtiğimiz haziran ayıydı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısı sırasında kürsüden, "Bu gazeteciler neden yargılanıyor, bilmiyoruz" diye sesleniyordu. O dönem 5 ilde...

Daha geçtiğimiz haziran ayıydı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısı sırasında kürsüden, "Bu gazeteciler neden yargılanıyor, bilmiyoruz" diye sesleniyordu.
O dönem 5 ilde gerçekleşen bir operasyonda 22 kişi gözaltına alınmış ve içlerinden 16'sı tutuklanmıştı. PKK ve FETÖ iltisaklılar, "Kürt gazeteciler tutuklandı" şeklinde yansıtsa da gerçekler farklıydı.
Söz konusu tutukluların çalıştığı ve irtibatta olduğu Sterk TV ya da Xwebûn gibi yayın organlarındaki manşetler ile KJ'lerini örnek verip Kılıçdaroğlu'nun şüphelileri sadece "gazeteci" olarak tanımlamasının ne kadar büyük bir haksızlık olduğunu yazmıştım. O manşet ve KJ'lerden birkaç örnek vereyim size:
"Türk ordusundan hava saldırısı: Birçok savaş uçağı 18.45'te Amed'den kalktı."
"Türk ordusu, Haftanın bölgesine doğru sınırı geçmeye çalışıyor."
"Kürdistan birdir, ihanet etme."
"Öcalan, felsefesi ile her yerde."
Durum buyken ana muhalefet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’ı unutmayalım 07 Mayıs 2024 | 175 Okunma AB değerleri balonunu patlatan doktor 06 Mayıs 2024 | 531 Okunma Yeniden başlayanların şehri 03 Mayıs 2024 | 214 Okunma Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 150 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar