CHP’nin mülteci politikası hangisi?

Maalesef yaraya merhem değil, tuz olmayı seçen baştan ayağa düşmanca bir politika tercihi söz konusu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşuyor:
"Ülkemizde ilk aşamada misafir olarak kabul edilen, daha sonra geçici koruma statüsü verilen Suriyeli mültecilerin büyük bir kısmının ülkemizde kalıcı oldukları kabul edilmelidir. Türkiye, 1951 Cenevre Sözleşmesi'ne koyduğu coğrafi çekinceyi derhal kaldırmalıdır.

 Mültecilerin entegrasyonunu sağlayacak bir Göç ve Uyum Bakanlığı mutlaka zaman geçirilmeden kurulmalıdır. Ülkelerine geri dönmek isteyenlere yardımcı olunmalıdır.


Mültecilerin kamusal hizmetlere erişimi için belediyeler teşvik edilmelidir. Belediye Kanunu'nda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Sığınmacılar çok yoğun insan hakkı ihlallerine mazur kalmaktadır. Yoksulluk sığınmacıların en temel sorunudur. Çalışma imkânı bulanların nerdeyse tamamı güvencesiz çalışmaktadır. Çocuk işçilik en büyük sorunlarımızdan birisidir. Yaklaşık 400 bin Suriyeli çocuk okula gidemiyor. Bu çocuklar derhal eğitim sistemimize dahil edilmelidir."


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önsözünü yazdığı, CHP Genel Merkezi'nin 9 milletvekiline hazırlattığı "Sınırlar Arasında: İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına" başlıklı raporun basın toplantısındaki açıklamaları okudunuz. Belki beş yıl önce hazırlanmış bu rapor diyeceksiniz; o halde CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin üç gün önce katıldığı canlı yayındaki şu sözleri hatırlatmam gerekir:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.223 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.751 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.708 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar