Britanya’nın kraliyeti bizim neyimiz olur?

Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana dünya basını ağırlıklı olarak kraliyet "haberleriyle" meşgul. Dünya genelinde, gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada gündemin en üst...

Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana dünya basını ağırlıklı olarak kraliyet "haberleriyle" meşgul. Dünya genelinde, gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada gündemin en üst sıralarını işgal ediyor. Şatafat, lüks, yüzyıllardır süren gelenekler meselenin sadece bir boyutu. Bu kraliyet ailesi çılgınlığının aslında büyük bir parçası, aile fertlerinin adının karıştığı skandallar ve çekişmeler.
Çiçeği burnunda Kral 3. Charles, Britanya'nın tahta çıkan en yaşlı kralı olarak tarihe geçti. Tam 73 yıldır prens unvanını taşıyan Charles, sonunda ülkesinin hükümdarı oldu. Ancak zaten Prenses Diana'nın trajik ölümüyle sonlanan hikâye sebebiyle geniş kitlelerin antipatisini kazanmış olan Kral Charles, şimdiden sosyal medyanın diline düştü.
Örneğin, tahta çıkma törenindeki sinirli halleriyle dikkat çeken Kral Charles, Kuzey İrlanda'daki imza töreninde de küçük çapta bir sinir krizi geçirirken kameralara yakalandı. Çünkü mürekkep kaçıran dolmakaleme sinirlenmişti!
Evrakı imzalarken tarihleri karıştıran, sonra da mürekkepli kalemi Konsort Kraliçe Camilla'nın eline veren Kral...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 228 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 167 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 521 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 285 Okunma CHP’de milyonluk ifşalar 18 Mart 2024 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar