Boykot yapsak ne olur?

"Bu gece New York ve Washington'da siyasi bilgilendirme turuna çıkıyorum. Uluslararası durumumuz iyi değil. Artık dünya kamuoyu bizim lehimize değil. Örneğin, TikTok'taki İsrail yanlısı içeriğe kıyasla Filistin/...

"Bu gece New York ve Washington'da siyasi bilgilendirme turuna çıkıyorum. Uluslararası durumumuz iyi değil. Artık dünya kamuoyu bizim lehimize değil. Örneğin, TikTok'taki İsrail yanlısı içeriğe kıyasla Filistin/ Hamas yanlısı içeriğin 15 katı(!) görüntüleme var.
Bunu değiştirmek ve İsrail hükümetine destek vermek için var gücümle çalışacağım."
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett'e bu sözleri söyleten "biziz"; "Bir tweet'le, bir videoyla ne olur" diyen sinikler değil.
"Biz" derken "Yapsam ne olur" demeyen, kendi özneliğini küçümsemeyen, hiç değilse vicdanına uygun hareket etmeyi vazife gören on milyonlarca insandan bahsediyorum. Küresel vicdan, İsrail'i iptal (cancel) etmiştir. Ancak bunun yerleşikleşmesi ve İsrail'i zayıflatmasının tek yolu küresel boykottur.
İsrail, bu tehlikenin farkında olduğundan Filistin için küresel boykot hareketi olan BDS'nin asıl amacının "İsrail'i yok etmek" olduğunu iddia edip bu harekete katılan herkesi "antisemit" ilan etmişti.
İsrailli Bakan Yisrael Katz, BDS'nin kurucusu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 136 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar