Atatürk de Finlandiya’yı severdi

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (30.05.2022)''Atatürk de Finlandiya’yı severdi'' başlıklı yazısı.

CHP'li bazı isimlerin sanırım Atatürk'ün arkasına saklanıp da temize çekmediği skandalı kalmadı.
Karısını döven anchor'dan tutun da parti içindeki taciz-tecavüz vakalarına; yolsuzluklardan HDP ile ittifaklarına...
En son İBB'nin düzenlediği bir konserde "Öcalan'a özgürlük" isteyen bir sanatçının konseri vesilesiyle bir grup dijital yayıncı bir hafta boyunca CHP'lilere bunun neden kötü olduğunu anlatmaya çalıştı da fayda etmedi. Tehditler edildi, kimlikler ifşa edildi ama sorsan Atatürkçülük bunu gerektirirdi. Sonra CHP vekili Tanrıkulu ile HDP vekili Kaya, konser alanından şenlikli fotoğraflar paylaşıp âdeta meydan okudular.
Gerçi "Demirtaş'ın ne suçu var?" diyebilen bir partinin bu tavırlarına neden şaşırılıyor, ben de onu anlamıyorum ama bahsi diğer...
Gelelim son marifetlerine. Kılıçdaroğlu'nun dış politika konusundaki danışmanı olan CHP'li Ünal Çeviköz, HDP vekili Hişyar Özsoy ile birlikte Finlandiya basınına konuşmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK/ YPG terör örgütüne desteği sebebiyle Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkmasını "taktiksel bir hata" olarak tanımlayan Ünal, "CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır" demeyi de ihmal etmemiş. Üstelik unutmamış, "Atatürk de Finlandiya'yı severdi" diye de eklemiş. Gerçekten demiş bunu.
Dahası, "Türkiye'nin NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler almasına şaşmamalı" bile demiş. Yani İsveç ve Finlandiya ile tüm itirazlarımızı gözardı eden YPG destekçisi diğer NATO üyeleri haklı ama Türkiye haksız! Ne âlâ memleket. Batılı ülkeler söz konusu olduğunda "Gelene ağam, gidene paşam" diyen bir dış politika anlayışı olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 552 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar