ABD’deki yeni FETÖ atılımı

Bernard Shaw'un sevdiğim bir sözü var: "Asla bir domuzla güreşme; çünkü üstün başın çamur olur. Ama işin kötüsü bu domuzun hoşuna gider."

Bir neocon, bir FETÖ'cü eski CHP'li vekil ve bir atanamayan Bush bir araya gelmiş; Türkiye'ye demokrasi getireceklermiş.
Fıkraya giriş cümlesi gibi görünen bu garip birliktelik gerçek oldu ve Washington merkezli, ismi Turkish Democracy Project (Türkiye Demokrasi Projesi) olan bir think tank kuruldu.


Kurucular ABD'nin Güney Amerika'dan Kuzey Kore'ye kadar her yere askeri müdahalesini savunan, Trump'ın eski milli güvenlik danışmanı John Bolton, FETÖ iltisakı sayesinde Amerikan sivil toplumunda kendisine yer edinen eski CHP'li vekil Aykan Erdemir ve Başkanlık seçimlerinde hüsrana uğrayan eski vali ve Başkan Bush'un kardeşi Jeb Bush.


Amerikalı gazetecilerin çoğu dün bu birliktelikle dalga geçen yorumlar yazsalar da FETÖ'nün Amerikan siyasetinde sadece demokratlarla değil, neoconları da içeren Cumhuriyetçilerle de dirsek temasını kanıtlayan bir girişim söz konusu. Trump'ın adaylığı döneminde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar