Jeremy Rifkin'in ceremesini Rıfkı çekecek!..

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç'in bugünkü (05.12.2022)''Jeremy Rifkin'in ceremesini Rıfkı çekecek!..'' başlıklı yazısı.

Yalan değil, By Kemal'in 'İkinci Yüzyıla Çağrı' programını büyük bir merakla bekledim.

Yanlış anlamayın, hangi saçmalıkları göreceğimizi çok merak ettim. Neticede By Kemal vizyon belgesi açıklayacak ve bundan sebep çok eğleneceğimizi biliyordum.

Bize ne kadar malzeme verecek, Kaftancıoğlu ve Eko kavgasından neler yansıyacak, hamburger mikroskop..vs, n'olacak?..

E haksız mıyım?..

Çok eğlenceli olacağını tahmin etmiştim.

CHP'nin tarihi 'İkinci Yüzyıla Çağrı' programını gördük.

Hakikaten çok tarihi bir gündü... Hitit Kralı Şuppiluliuma'dan bu yana bu topraklar böyle bir vizyon görmedi!..

By Kemal'in Başdanışmanı sihirli isim ABD'li Jeremy Rifkin'di. Salona gelmesine gerek yoktu. Toplantıya okyanus ötesinden online katıldı.

Rifkin, ABD'den 'Türkiye'nin yeni yol haritasını oluşturacağını' söyledi. By Kemal'in vaatleri vardı. Ekonomi 6 ayda düze çıkacak, ardından refah seviyesi yükselecek, ülkeye para akacak, falan filan olacak. Rifkin bunun için çalışacak.

Herkes ne dediğini anlamadı tabii.

Rifkin konuşurken salonda simultane çeviri yoktu. (Bütün CHP'liler doğuştan İngilizce biliyor diye herhal!..)

By Kemal'in çeviri kulaklığı vardı ama. Baktılar ki çoğu anlamıyor, fazladan kulaklık dağıtmaya başladılar. Selvi Hanım'a kulaklık vermediler çünkü o uyuyordu. (Biraz rahatsızmış zaten, geçmiş olsun.)

Evet, nerde kalmıştık?.. İkinci Yüzyıla Çağrı.

ABD'li Jeremy Rifkin CHP'nin 'Endüstri 4.0' danışmanı. Portekiz ve İspanya ekonomilerini batırmakla suçlanan adam.

Bir diğeri Prof. Daron Acemoğlu. Ekonomisinin yeniden yapılandırılması için Ermenistan'a davet edilen, danışmanlığından sonra ülkenin ekonomisini perperişan ederek Paşinyan'ı pişman eden ekonomist!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu unutma! 27 Mayıs 2023 | 328 Okunma CHP'nin selameti için Erdoğan'a oy ver… 24 Mayıs 2023 | 736 Okunma Hani telefonlar acı acı çalacaktı?!.. 22 Mayıs 2023 | 1.099 Okunma Milliyetçilik oynayarak kazanacaklarmış!?.. 20 Mayıs 2023 | 453 Okunma Bu saatten sonra kimse size inanmaz!.. 17 Mayıs 2023 | 952 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar