Patrik Hoca

Tarihe not düşmek için - 9  Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fethullah Gülen’le “dinler arası diyaloğun” somut örneğini oluşturan “ilginç ve önemli” bir görüşme yapmışlar. ...

Tarihe not düşmek için - 9  Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fethullah Gülen’le “dinler arası diyaloğun” somut örneğini oluşturan “ilginç ve önemli” bir görüşme yapmışlar.
Emekli vaiz Fethullah Efendi. Rum Patriği Bartholomeos’la bu “ilginç ve önemli” görüşmeyi devlet adına mı kendi adına mı yoksa Fethullahçılar, “Akyazılı Vakfı” ya da “Zaman gazetesi” adına mı yaptı bilmiyoruz. Ama bu görüşmenin ardında “dinler arası hoşgörüden” öte “siyasi ve ticari” bir ilişkinin izleri olduğunu düşünebiliriz.
Emekli vaiz Fethullah Gülen, “okullar zincirine” Selanik’i de katmak çabasında. Bu konuda “ilk ilişki” ufak tefek Ankaralı bir gazeteci tarafından aylar önce Atina’da kurulup ilk adım atıldı. Kardak bunalımıyla Türk - Yunan ilişkileri bozulunca Selanik’teki Türk okulunun açılması da çıkmaza girdi.
Rum Patriği Bartholomeos, Fethullah Hoca’yla Galatasaray Kulübü’nün eski futbol sorumlusu Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Rönesans Oteli’ndeki buluşmalarında şu konu gündeme geliyor:
“Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun yeniden açılması...”
Bartholomeos, bu konuda emekli vaiz Fethullah Efendi’den yardım istiyor. Hoca da Rum Patriği’ne,
Zaman gazetesinin haberine göre şu yanıtı veriyor:
“Konu devletimizin politikasıyla ilgilidir. Sanırım bu konularda mütekabiliyet (karşılıklılık) esastır. Heybeli’deki okulun açılabilmesi için en azından Selanik gibi bir merkezde Türk okulu açılması önemli bir jest olacaktır.”
Rum Patriği Bartholomeos, Fethullah...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar