Seküler iman tazeleme

Geride bıraktığımız 2015 karanlık bir yıl olarak tarihe geçecek. Özellikle 10 Ekim Ankara katliamının acıları hala dinmedi. Çoğumuzun 2016’ya da fazla iyimser bakmadığını tahmin etmek zor...

Geride bıraktığımız 2015 karanlık bir yıl olarak tarihe geçecek. Özellikle 10 Ekim Ankara katliamının acıları hala dinmedi. Çoğumuzun 2016’ya da fazla iyimser bakmadığını tahmin etmek zor değil. Marksist araştırmacı Eric Olin Wright, “kötümserlik entelektüel anlamda kolaylık, aynı zamanda tembelliktir” diyor.

Öyleyse AKP rejiminden, Saray’ın sultasından bunalan kimsenin kolaya kaçma, tembellik etme lüksü yok; hep umutlu olmak, daha iyi bir gelecek hayalini canlı tutmak, toplumu direnmeye davet etmek sorumluluğu taşıyan biz sosyalistlerin, devrimcilerin karamsarlığa, yılgınlığa hiç hakkı yok.

Ülkenin doğusunda bebekler öldürülürken, benim de mezunu olmaktan gurur duyduğum ODTÜ üzerinde çirkin provokasyonlar tezgahlanırken, Can Dündar-Erdem Gül mesnetsiz suçlamalarla Silivri’de yeni yılı beklerken, şartlar ne olursa olsun tabii ki sessiz, tepkisiz kalmamalı, umudu yitirmemeliyiz.

Tüm insanlığı doyurabilecek ölçüde gıda bolluğu varken, teknolojide daha az çalışarak daha fazla üretmeyi olanaklı kılan atılımlar gerçekleşirken; yeryüzünde işsizlik, açlık, yoksulluk yaygınlaşıyor, gelir ve servet dağılımı bozukluğu derinleşiyor, özellikle bölgemizdeki savaşlar Ortaçağ’ı aratmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seküler iman tazeleme 29 Aralık 2015 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar