Ne G20, ne kapitalizm işsizliği çözebilir!

7-8 Temmuz'da Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 Zirvesi’nde ana gündem işsizlik olacak.Dünya Bankası ve Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre, G20 ülkeleri arasında...

7-8 Temmuz'da Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 Zirvesi’nde ana gündem işsizlik olacak.Dünya Bankası ve Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre, G20 ülkeleri arasında işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında yüzde 27.7 ile Güney Afrika yer alıyor.

Malum Güney Afrika altın rezervleri bakımından dünyanın en zengin ülkesi. Bunun yanında halkı açlıktan ölme tehdidi altında kalacak kadar fakir bir ülke.

Mandela’nın kızı, Güney Afrika’nın 1994 senesindeki bağımsızlık ilanından önceki halini şöyle anlatmış:

“Ayrımcı ve ırkçılık üzerine yazılmış kanunlar, yaptıkları haksızlıkların üzerini örtmek için vardı. Biz siyahlar, beyazların gittiği okullara, hastanelere gidemiyor, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. Ülkede yaşayan siyahlar asla eşit şartlarda yaşayamadı.”

Siyah-beyaz ayrımı, insanları köle yapan zihniyetin kaynak zengini ülkelere sunduğu bahanelerden sadece biri elbette…

Mesela, Afrika’da sömürgecilik faaliyetlerine ilk başlayan ülke Portekiz olmuş, Güney Afrika’da Angola, Doğu Afrika’da Mozambik, Batı Afrika’da Yeşil Burun Adaları’nı ele geçirmiş.

İşsizliğe çözüm bulmak için sömürgeci düşünceyi bırakıp, “önce insan” demek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 494 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar