Kıyamet alametlerini yaşıyoruz

İstanbul bir kez daha sele teslim oldu. Gece aralıklarla yağan yağmurun sabah şiddetlenmesi metro seferlerini, trafiği durdurdu. Siyah bulutların arasından doğmayan güneş, karanlık bir gün yaşattı. Adeta kıyamet...

İstanbul bir kez daha sele teslim oldu. Gece aralıklarla yağan yağmurun sabah şiddetlenmesi metro seferlerini, trafiği durdurdu. Siyah bulutların arasından doğmayan güneş, karanlık bir gün yaşattı. Adeta kıyamet alametlerine şahit oluyoruz. Eskiden Temmuz ayının ortasında bu kadar şiddetli yağmur, sel, fırtına görülmezdi.
Geçmiş ümmetler bir olan Allah'a iman etmeye davet edilmişler, haddi aştıklarında toplu olarak helak olmuşlardı.
Mesela Hz. Nuh'un kavmi… Ayette, "Biz Nuh'u, kavmini onlara acı bir azap gelmeden evvel uyarıp korkut diye kendi kavmine (peygamber) olarak gönderdik” (Nuh, 1) buyrulur.
Çok az kişinin iman ettiği Hz. Nuh, Allah'ın emri ile bir gemi inşa etmişti.
Bundan sonrası şöyle anlatılır: "Biz de onu ve gemide olanları kurtardık, ayetlerimizi yalan sayanları da suda boğduk.” (Araf, 64).
Yine Hz. Lut'un tüm ikazlarına rağmen kavmi kötü işleri bırakmadığında, “Emrimiz geldiğinde, o memleketin üstünü altına geçirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş istif taşlar yağdırdık" (Hud, 82) ayetine göre Lut kavmi topluca yerin altında gömülerek helak edilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 566 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 494 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar