Kim o şehirli kadın Kıraç?

Keşke Kıraç şöyle bir test falan yapsa "hangi şehirli kadınsın?" diye de en azından bizde durumumuzu netleştirsek.

Kıraç son günlerde polemik yapmaya bayılıyor anladığım kadarıyla. 

Son bombası yaptığı "şehirli kadın" tanımlaması...

Diyor ki "Sen artık gömlek ütüleyen, yemek yapan kadın var mı zannediyorsun? Onların hepsi geçmişte kaldı. Onlar gariban kadınlardı. Eski, zavallı kadınlardı. Şehirli kadın çocuk bakmayı geçtim, evde kahvaltı bile hazırlamıyor.

Bugün de "köylü" olduk iyi mi!

Kadınlar üzerine genellemeler, yorumlar yapmayı, boş atıp dolu tutmaları çok seviyor erkekler.

Gerçi biz daha çok ilahiyatçı hocalar ya da muhafazakar yazarlar tarafından bir kalıba sokulmaya alışkındık ama olsun du, nasılsa hep çalıştığımız yerden çıkıyordu.

Benim tanıdığım tüm "şehirli kadınlar" ben de dahil; hem çalışıyor hem de ütüsünü, yemeğini yapıyor, çocuklarına bakıyor bir yandan da kahvaltı hazırlıyor. Hatta Allah sizi inandırsın üstüne börek açanlar bile var. 

Şimdi ya biz şehirli kadın değiliz ya da Kıraç başka bir dünyada yaşıyor...

Ya da bu durumda kahvaltıyı hazırlayan, eşine ev işlerinde yardım eden, çocuklarla ilgilenen erkeklere de "şehirli erkek" diyemeyiz. Ee peki bunlar şehirli değilse neli?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.533 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar