Jakarta gezi notlarım

Yaklaşık 10 gün önce Cakarta Büyükşehir Belediyesi Turizm Ofisi ve Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun birlikte organize ettiği bir kültür ve tanıtım programı için Cakarta'daydım.

Bu hafta bir değişiklik yaparak sizi Türkiye ve Türkiye gündeminden uzak, hem de bayaa uzak bir yere götürmek istiyorum. 

18 bin küsür adasıyla dünyanın en büyük takımadası ünvanına sahip, hem nüfus hem yüzölçümü bakımından yine dünyanın en büyük ülkeleri arasında olan Endonezya'nın başkenti Cakarta (Yaygın haliyle Jakarta denmesine rağmen Endonezyalılar Cakarta dediği için yazıda Cakarta'yı kullandım). Endonezya'nın en'leri bu kadar değil elbette; dünyada müslüman nüfusunun en fazla olduğu ülke aynı zamanda. 

Yaklaşık 10 gün önce Cakarta Büyükşehir Belediyesi Turizm Ofisi ve Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun birlikte organize ettiği bir kültür ve tanıtım programı için Cakarta'daydım. Direkt uçuşla 12 saate yakın bir yolculuk yapıyorsunuz. Biz Doha üzerinden aktarmalı uçtuk; yol çok yorucu olsa da çektiğimiz çileye tek kelimeyle "değdi" diyebilirim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.533 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar