Ahmet Hakan bu işe ne diyecek?

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan durumdan çoktan haberdar olmuştur diye düşünüyorum. Ve Hürriyet'in okur güvenini yerle bir eden, gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu durum için mutlaka bir açıklaması olacaktır.

Gazetelerin "haber reklam" dediğimiz advertorial reklam çalışmaları sık rastladığımız bir reklam türü. Ürün, haber metni ya da röportaj içerisine yedirildiği için okurda aleni bir reklam algısı oluşturmaz fakat gazetecilik ilkeleri ve etiği gereği okura bunun bilgisi verilir.

Bu tür haberlerin bir yerinde mutlaka "advertorial" ya da "bu bir reklamdır/ilandır" ibaresi olur.

Olmazsa ne olur? Gizli reklam yapılmış, okur kandırılmış olur. 

Harala gürele "korona" konuşurken, nereden çıktı şimdi bu reklam işleri diyeceksiniz. 

Efendim, medyamız dönem dönem bu gizli reklam haberleriyle gündeme gelir. Bu konuyla ilgili sicili en kabarık gazete de Hürriyet olmuştur. Gazetenin uzunca bir dönem ombudsmanlığını yapan Faruk Bildirici, gizli reklam kokusu aldığında hiç affetmez, köşesinden yapıştırırdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.533 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar