İstihâre yapmak, işlerin hayrına vesile olur.

​İstihâre, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra, bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya...

​İstihâre, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra, bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

Peygamber efendimiz, (İstihâre eden, mahrum kalmaz. İstişâre eden, pişman olmaz. İktisat eden, darlık çekmez) ve yine, (İstihârede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alâmettir) buyurdular.
Yapılacak her iş için istihâre yapmak sünnettir ve mübarektir. İstihâre, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra, bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır. İmâm-ı Gazâlî hazretleri de buyuruyor ki: (Dört şeyi yapan, dört şeyden mahrum kalmaz: Şükreden, nimetin artmasından; Tevbe eden, kabulden; İstihâre eden, hayırdan; İstişâre eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.)
Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihâre yapmalıdır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Mutluluk, istihâre namazı kılmakla gerçekleşir). Evlenmeden önce, birkaç defa istihâre etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Sâlih, güvenilir kimselerle istişâreden sonra, istihâre yapmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 19 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 500 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar