Bir ramazan ve bayram da böyle geçti

Hazreti Ali, eğlence ve neşe içinde gördüğü kişilere bunun sebebini sordu. “Bugün bizim bayramımızdır" cevabına karşılık (Günâh işlemediğimiz günler de bizim...

Hazreti Ali, eğlence ve neşe içinde gördüğü kişilere bunun sebebini sordu. “Bugün bizim bayramımızdır" cevabına karşılık (Günâh işlemediğimiz günler de bizim bayramımızdır) buyurdu.

 
 
Kavuşmakla şereflendiğimiz ve elveda diye uğurladığımız rahmet, mağfiret ve cehennemden azad ayı olan mübarek Ramazan-ı şerîfin her günü müminlerin bayramı idi. İnşallah bizlerden hoşnut ve razı olmuştur. Cenâb-ı Hak, bu mübarek ayın feyiz bereketinden layıkı ile istifade eden kulları zümresine bizleri de dâhil eylesin! Tekrarına kavuşmayı cümlemize nasip eylesin! Ramazan ayının gün ve geceleri, öyle mübarek zamanlardır ki, şan ve şerefinin büyüklüğü sebebiyle, cuma günü ve gecesi ile bu ayın otuz gün ve gecesinde ölen hiçbir mü’mine, o gün kabrinde azap yapılmayacaktır.
Allahü teâlâ, kendine iman eden ve oruç tutan kullarının günahlarını yakıp yok etmek için mübarek geceleri ve bir ay müddetle de Ramazan-ı şerifi yarattı. Günahlardan temizlenip Cennete böyle girmeleri için.. Aynen kirli elbisenin, temizlik makinesine girip tertemiz çıkması gibi… Bu temizlik işlemi, Ramazan-ı şerîfin birinci günü başlıyor ve otuzuncu günü, öbür taraftan tertemiz olarak çıkıyor. İman ederek oruç tutan ve sevabını Allahü teâlâdan bekleyen mü'min, mutlaka temizleniyor. Üç gün de bayramın hakkı olarak, bayram sonuna kadar temiz kalıyor. Peki ondan sonra? Kirli havaya mı, kirli etrafa mı bağlı, elinde olmayarak yine kirlenmeye başlıyor insan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 19 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 500 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar