Zenginden alıp, fakire verin… Geçici süreli “varlık vergisi” öneriyorum

Önceki gün, Kuzey Ege’nin küçük bir ilçesinde zeytin işletmeciliği yapan bir iş insanı ile karşılaştım. “İşleriniz nasıl diye sorduğumda şöyle cevap verdi, “Hep ben...

Önceki gün, Kuzey Ege’nin küçük bir ilçesinde zeytin işletmeciliği yapan bir iş insanı ile karşılaştım. “İşleriniz nasıl diye sorduğumda şöyle cevap verdi, “Hep ben kazanayım diye bakmazsak… Birlikte kazanalım dersek. Birlikte kazanırsak, hep birlikte iyi oluruz. İşlerimiz iyi olur.”

Açıkçası bu cümleleri duyunca hem heyecanlandım, hem umutlandım, hem de şaşırdım. Çünkü karşımdaki iş insanından bu kadar güçlü “birlikte kazanma” vurgusu beklemiyordum.

Hatta devamında, Marmaris ve Manavgat yangınlarından sonra o bölgelere tatile gidenlere de atıf yaparak, “Bildiğim insanlar var sadece oradaki insanların mağduriyeti azalsın diye oralara tatile gittiler” diye de ekleyince, heyecanım ve umudum bir kat daha arttı.

PANDEMİDEN ETKİLENEN GARİP GURABA İÇİN PAMUK ELLER CEBE

Bu köşeyi takip edenler, 18 Mayıs 2021’de “Zenginden alın, fakire verin” başlığı ile kısa bir yazı yazdığımızı hatırlayacaktır.

O yazıda, pandemi sürecinde bazı kesimlerin olağanüstü zorluk çektiğine değinmiş ve şunları yazmıştık,

“Bazı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar