Üç mescid ve İslam dünyasının pürmelali

MEDİNE Artık dönmeye hazırlanıyoruz. Medine’deki son günlerimiz. Bir iki güne nasipse memlekete dönüyoruz. Haccımızı yaptık. Peygamber Efendimiz’i (as) ziyaret ettik. Cennetül Baki’de başta Hazreti...

MEDİNE

Artık dönmeye hazırlanıyoruz. Medine’deki son günlerimiz. Bir iki güne nasipse memlekete dönüyoruz. Haccımızı yaptık. Peygamber Efendimiz’i (as) ziyaret ettik. Cennetül Baki’de başta Hazreti Ayşe annemiz olmak üzere binlerce sahabeyi, Uhud’da Hazreti Hamza ve Uhud şehitlerini ziyaret ettik. Kendimiz için olduğu kadar memleketimiz ve ümmet için de dualar ettik. İnanıyoruz ki üç mescidde yapılan dua geri döndürülmez. Mescid’i Aksa, Beytullah ve Mescidi Nebevi. Hamdolsun son iki mescidde duamızı ettik.

Dualarımızdan biri de bir an önce İsrail zulmü altındaki Mescid’i Aksa’nın tutsaklıktan kurtulması içindi.

Bir de benim özel bir durumum var bilenler biliyor. 2015 yılında İsrail hiç bir hukuki gerekçe yokken beni 10 yıl süre ile sınır dışı etti. O yüzden Mescid’i Aksa’ya gitmem, namaz kılmam şimdilik mümkün olmuyor.

Beytullah’ta ve Ravza’da Rabbim’den hem Aksa için hem Aksa’ya gitmek için niyazda bulundum. İnşallah dualarımız kabul olur.

Hazreti Peygamber’in (as) huzurunda 100 yıl önce bu topraklarda yaşananları da düşündüm. Fahrettin Paşa ve askerlerinin son ana kadar Peygamberimiz’i bırakmadıklarını hatırladım. 100 yıl önce emperyalistler bizim coğrafyamızı lime lime ettiler. Neticede cetvelle sınırları çizilmiş nice İslam ülkesi oluştu. Ve o suni sınırların içine hepimizi mahkum ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar