Türkiye’yi Suriye’den uzak tutamayanlar, şimdi ne kadar alan açacak

Şüphesiz Amerika’nın Suriye’den çekilme kararı Türkiye’nin büyük bir başarısıdır. Şüphesiz Suriye’de Türkiye’ye rağmen kalıcı barış sağlanamaz.Bunların...

Şüphesiz Amerika’nın Suriye’den çekilme kararı Türkiye’nin büyük bir başarısıdır. Şüphesiz Suriye’de Türkiye’ye rağmen kalıcı barış sağlanamaz.

Bunların hepsine tamam da…

Bir de dağsı var…

“Suriye devrimi” olacaktı kimilerine göre. Zalim Esad’a karşı ayaklanan halk bu “devrimi” gerçekleştirecekti sözüm ona. Destek de Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarından ve hatta devletinden gelecekti. Esad gidecek “Suriye devrimi” gerçekleşecek, “Yeni bir Suriye kurulacaktı” sözüm ona.

Uzun lafın kısası. Ayrıntıları atlayarak söyleyeyim. Suriye’de ne devrim oldu ne Esad gitti. Olan bir ülkenin halkına oldu. Olan kadim şehirlere oldu. Olan bize oldu.

Bir zamanlar “100 bin Suriyeli kırmızı çizgimizdi.” Şimdi 3.5 milyon Suriyeli sınırlarımızın içinde. Bir zamanlar gelen misafirlerimizi sınır boylarına kurduğumuz kamplarda ağırlarken, bugün o kamplar boşaldı. Suriyeliler başta İstanbul olmak üzere şehirlerimize yerleşti. Bir kısmı bizim gibi oldu. Bir kısmı bizim iklimimizi değiştirdi. Bir kısmı, gelecekte dönmeyi umduğu memleketine hasret. Bir kısmı, savaşı fırsata çevirmiş Türkiye’de yükünü tutmakta!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar