Türkiye ve Erdoğan neye tekabül ediyor gelin bir de buralarda görün

MEKKE İnsana emeğinin karşılığından başkası yoktur.Müslümanlar için kuraldır. “Önce tedbir, sonra takdir” der büyüklerimiz. Örnek olarak da dedem rahmetliden duyduğum şu cümleyi...

MEKKE

İnsana emeğinin karşılığından başkası yoktur.

Müslümanlar için kuraldır. “Önce tedbir, sonra takdir” der büyüklerimiz. Örnek olarak da dedem rahmetliden duyduğum şu cümleyi nakledeyim. Derdi ki: “Allah’a güveneceksin. Allah’a sığınacaksın. Ama önce eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın. Sonra tevekkül edeceksin.”

Türkiye büyük bir savaşın içinde. Büyük bir saldırı altında. Yürüdüğümüz yollara mayınlar döşüyorlar, tuzaklar kuruyorlar. Pusu atıyorlar.

Türkiye böyle bir yolu yürürken hem “eşeğini sağlam kazığa bağlamayı” hem “tevekkül etmeyi” başardı.

Zira, Mekke’de kaldığım otelde dünyanın her coğrafyasından Müslümanlar var. Tanıştığımızda ilk söyledikleri, “Türkiye güçlü, Türkiye büyük” oluyor. Ve sonra da “Erdoğan” diyorlar ümmetin her coğrafyasından Müslümanlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar