Suriyeliler konusunda “büyücü”nün söylediklerini sorgulamaya çalışmak (2)

Bir önceki yazıda, Bıll McKıbben, Henry David Thoreau’dan ilhamla söylediği “Ne istediğimizi bildiğimiz fikri düpedüz yanlıştır. (…) neyin bizim, neyin büyücünün önerisi olduğunu...

Bir önceki yazıda, Bıll McKıbben, Henry David Thoreau’dan ilhamla söylediği “Ne istediğimizi bildiğimiz fikri düpedüz yanlıştır. (…) neyin bizim, neyin büyücünün önerisi olduğunu ayırabilmemiz neredeyse olanaksız hale gelir.” (Doğa ve Yürüyüş Üzerine Seçme Denemeler sayfa 24. Everest Klasikler 2016) sözlerini hatırlatarak Suriyelilerin dönüşünü kimlerin istemediğini sorgulamaya çalışmıştık.

Bugün de aynı konu üzerine tartışmaya devam edelim.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Türkiye ile henüz üzerinde tam anlaşamadığımız bir güvenli bölge üzerine çalışıyoruz. Türkiye ile YPG’nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz” dedi. (15.04.2019)

GÜVENLİ BÖLGE ANLAŞMASINDA SURİYELİLERİN GÜVENLİ DÖNÜŞÜ DE OLACAK MI?

Bu açıklamanın üzerinden 9 gün geçmişti ki bu kez, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplandırması istemiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün verdiği soru önergesinde bambaşka bir tablo çıktı.

Soru önergesinde, 18 Nisan’da ABD Savunma Bakan Yardımcısı Charles Summers’in, Türkiye ile SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri. Bu oluşumun vurucu gücü YPG’dir.) doğrudan görüştüğü iddia edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar