Son düzlükte büyük anlam yüklenen ortak yayından arta kalan

Gereğinde fazla anlam yüklendiğini düşündüğüm televizyon programı nihayet gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından ikisi ortak canlı yayında yan yana geldi. Yan yana diyorum...

Gereğinde fazla anlam yüklendiğini düşündüğüm televizyon programı nihayet gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından ikisi ortak canlı yayında yan yana geldi. Yan yana diyorum zira karşı karşıya gelmelerini beklerken, yan yana oturup çoğunlukla moderatöre konuştular. Böylece çoğunluk sanki “tek konuk” formatında bir yayın izledik.

Ak Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı canlı yayına ilişkin teknik ve usul yönünden eleştirilerim var.

Teknik olarak, rejisinden, kamera açılarına kadar birçok eksik vardı yayında. Bu birincisi. İkincisi soru sorma tekniği ve cevap verme usulü de eleştirilerim arasında. Hele hele 3 dakika ile sınırlandırılmış cevap hakkı başlı başına sorundu.

Açıkçası “kararsız seçmen”i etkilemeye dönük olarak planlanan ve “İstanbul için ne vadediyorlar? Kim daha sahici? Ve dahası haklarındaki birtakım iddialara ne diyorlar” gibi sorular belirlenen “garip usul” nedeniyle cevapsız kaldı.

Hal böyleyken, yine de iki adayın bir ortak yayında (her ne kadar sanki ayrı iki stüdyoda ayrı ayrı sorulara verdikleri cevapların montajlanmış hali gibi de olsa) buluşması izleyicide karşılık buldu.

Pazar akşamı yayınlanan programın izlenme oranları oldukça yüksek. Ortak yayını canlı yayınlayan televizyonların tamamı neredeyse ortalama izlenme oranının üstüne çıkmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar